Blog kulinarny. Różowy ;-)

Szparagi pieczone z kaszą jaglaną

Składniki, 2 porcje:

• 500 g szparagów zielonych
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• żółta cukinia
• sól, pieprz
• woreczek kaszy jaglanej
• 250 g pomidorków koktajlowych
• łyżka miodu
• słonecznik

Przygotowanie:

  • Szparagi obieramy i myjemy nastepnie wkładamy do naczynia żaroodpornego
  • Pomidorki koktajlowe kroimy na pół, podsmażamy na patelni z łyżką miodu
  • Kaszę jaglaną gotujemy wg przepisu na opakowaniu
  • Na szparagi przekładamy pomidorki koktajlowe wraz z powstałym 'sosem'
  • Cukinie kroimy i również dodajemy do wcześniejszych składników
  • Całość polewamy oliwą, solimy i pieprzymy do smaku, posypujemy słonecznikiem
  • Wkładamy do piekarnika na ok. 25 min na 180 st. C