Blog kulinarny. Różowy ;-)

Naleśniki meksykańskie

Składniki na naleśniki, ok. 15 szt. :

• 2 jajka
• 300 g mąki
• szczypta soli
• 300 ml mleka

Składniki na farsz:


• 500g mielonego
• puszka kukurydzy
• 100g startego sera
• puszka fasoli czerwonej
• przyprawa do mielonego

Przygotowanie:

  • Składniki na naleśniki wymieszać ze sobą za pomocą miksera lub trzepaczki, tak żeby nie było grudek.
  • Na patelni usmażyć naleśniki na niewielkiej ilości oleju.
  • 500g mielonego usmażyć na patelni doprawiając np. przyprawą do mielonego lub wg uznania.
  • Do mięsa mielonego dosypać fasolę czerwoną oraz kukurydzę, tak przygotowany farsz nakładać do naleśników.
  • Naleśniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać startym serem i piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni C.  aż ser się roztopi.